AntonOgzon 2014.05.03. 10:45

Festmény fiaskó

Megérkezett a Déry Múzeumba a Munkácsy trilógia negyedik darabja, a Krisztus mennybe menetele.

Három év és közel egy milliárd forint kellet ahhoz, hogy eme csodás kép 138 év után végre visszakerüljön az őt megillető helyére. 

Pénteken érkezett meg Lengyelországból egy speciális kamionnal és még aznap ki is állították. Az egyetlen gond, hogy a krakkói Szépművészeti Múzeum munkatársai (akik a szerződés szerint felelősek voltak a szállításért és "instalálásért") egy kis nyelvi félreértés miatt a falra merőlegesen rakták fel.

-Przykro mi. - fejezte ki sajnálatát Paweł Korzeniowski felelős koordinátor. 

Továbbá a múzeum kurátora sajtóközleményében elmondta, hogy a hiba kiküszöbölése jogi akadályokba ütközött. Mivel a kép már a falon van, külön engedélyek nélkül nem lehet a képet ismét mozgatni. Ezek beszerzése várhatóan 1,5-2 év lesz. Addig is azt javasolják, hogy aki nem elégszik meg a bordűr nyújtotta -egyébként lenyűgöző- látvánnyal az hozzon magával sámlit. 

munkácsy2.jpg

Továbbá a  kisiskolások hátrányos helyzetükre való tekintettel 50% kedvezménnyel nézhetik a kép hátoldalát.

Anton Ogzon

Címkék:festmény debrecen múzeum fiaskó Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antonogzon.blog.hu/api/trackback/id/tr196105583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása