AntonOgzon 2014.05.02. 13:45

Breaking news - Ellopták a világbankot!

A történelem folyamán mindig voltak, akik a bankot nem rendeltetésének megfelelően használták. A bankrablók és a biztonságtechnika karöltve fejlődtek az idő folyamán. Mindig mikor már azt hisszük, hogy nem érhet meglepetés, akkor történik valami, amiről nem hittük volna, hogy lehetséges: 

Tegnap éjjel ismeretlen tettesek ellopták a Világbankot. Ez az első ismert eset, hogy nem a bank széfjének tartalmát vitték el, hanem a bankot magát.

Ami azért is meglepő, mert egy globális és főként virtuális hálózattal rendelkező bankrendszerről van szó, amelynek a világ számos országában vannak székhelyei.

WB-logo-640x480.jpg

Az anyagi kár jelentős, becslések szerint is több ezer milliárd dollár. Személyi sérülésről, illetve túsz ejtésről eddig nem érkeztek hírek.

Az Interpol a helyi rendőrségi szervekkel együttműködve, kutyás és informatikus egységek bevonásával azonnal nekikezdett a bolygó átvizsgálásának a tettesek után.

- Ezek profik voltak, az már biztos. Húsz éves pályafutásom alatt még nem láttam, ilyen jól szervezett akciót. Két gazfickót ismerek, akik képesek egy ilyen akciót megtervezni. Az egyik már halott, a másik pedig egy szigorított fegyházban ül jelenleg is. A nyomozás sikeres lefolytatására való tekintettel nem adhatok ki konkrét információkat. De a gyanúsítottak listáján szerepel számos terrorista, rivális bankok, globalizáció-ellenes szervezetek és eladósodott országok– nyilatkozta Mireille Balestrazzi az Interpol vezetője.

A nyomozást nehezíti az adós országok (a Föld országainak 97%-a) passzivitása, akiknek nem érdekük a hitelek visszaállítása. Világszerte voltak, akik utcákra vonulva, nyíltan ünnepeltek. Thaiföldön a kormányfő bejelentette, hogy az újévet hivatalosan átteszik május 1.-re.

Ezzel szemben a bank vezetősége és háttérapparátusa mindent megtesz a jogosultságaik behajtására. Visszaemlékezéseikre és régi újságcikkekre támaszkodva próbálják az adósokat fizetésre bírni.

- Nem fogunk fizetni, csak mert meglobogtatnak egy újság fecnit. Miszerint állítólag a GDP-knek megfelelő összeget vettünk fel tőlük. Eleve honnan lett volna annyi pénzük, ha nem is termelnek semmit. Nevetséges. – nyilatkozta a norvég miniszterelnök.

- Mi az a világbank? – kérdezte a kommunista Kína.

image_preview.jpg

 Anton Ogzon

Címkék:breaking bank bankrablás világbank ellopták Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antonogzon.blog.hu/api/trackback/id/tr426105357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása