AntonOgzon 2014.05.14. 17:42

Multiplikálódó nevek

A név multiplikálódás veszélyeire hívta fel a figyelmet az anyakönyvi hivatal legutóbbi közleményében.

Ugyanis az elmúlt években folyamatosan emelkedik azok száma, akik házasság kötéskor a névkettőzést választják. Ami már önmagában is elég lenne, hogy lassan, de biztosan egy dél-amerikai forradalom törjön ki a magyar névrendszerben. Általános iskolai matematikai ismeretekkel is könnyen belátható, hogy csupán néhány generáció alatt ez az esztelen halmozás hová vezethet.

a000079.gif

 

Aminek következtében használhatatlanná válna a jelenlegi méretű névjegykártya és kaputelefon rubrika. Valamint a telefonkönyvek is lényegesen megvastagodnának. A minőségi vonzatairól nem is beszélve, mint például a név-inflálódás.

De a  folyamatot tovább rontja, hogy egy 2004-es jogi baklövést kihasználva egyre több hormon és mentális zavaroktól szenvedő 'férfi' is fel veheti a felesége nevét (lásd Deutch-Für Tamás). Könnyen belátható ha egy ilyen embernek a harmadik feleségétől születik egy gyereke akkor az már a brazil szappanopera szintről (pl. Deutch-Für-Zalánkai-Horgas István Márton) indul neki az életnek keresni egy hasonló kvalitásokkal bíró társat.

 

Címkék:név nevek anyakönyv multiplikálódó deutch-für 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://antonogzon.blog.hu/api/trackback/id/tr396160950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.22. 10:50:39

Ez valami vicc akart lenni? :) Nyilván nem fognak végtelenségig nőni a nevek, mert elég gyorsan eljön az a pont, amikor már nem hangzik jól és ezért maradnak a hagyományos névadási módszernél.
süti beállítások módosítása