AntonOgzon 2014.05.15. 10:56

2080-ra eltűnhet Tajvan szigete

Geológusok és gazdasági piackutatók együttműködésében született egy tanulmány, mely a Tajvani ipari termelés környezeti hatásait vizsgálja.

A számítógépes szimuláció szerint, ha a gazdasági termelés ilyen ütemben nő 2080-ra a teljes szigetet felhasználhatják nyersanyagnak. S mivel 98%-ban exportra termelnek ez a szó szerinti anyagi megsemmisülést jelentené. Leginkább a tengerpartokon látható a pusztulás. Ahol 20 éve még homokos standok voltak, most csak tengervízzel teli meddő gödrök állnak. A jó minőségű homokot lassan mind elhordták, hogy szilícium félvezetőket gyártsanak belőle a gazdaság gerincét képező elektronikai ipar számára.

tarkine-arthur-river-panorama-587x210.jpg

"Olyan mohó ez a kis ország, mint egy falánk kecske, ami már félig meg is ette saját magát." - jellemezte Kolonicsné Kiss Piroska független piaci elemző a tajvani helyzetet.

Címkék:breaking gazdaság sziget taiwan tajvan kolonicsné Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antonogzon.blog.hu/api/trackback/id/tr456148607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása