AntonOgzon 2014.05.22. 18:19

Üres dobozokat foglalt le a NAV

Rejtélyes raktárakra bukkant a NAV a napokban, miközben véletlenszerű - persze... - vizsgálatot tartottak egy csepeli logisztikai bázison. A telephely üzemeltetője egy Xian-Wu Hungary nevű, kínai tulajdonosi hátterű cég.

image.jpg

A raktár együttes minden épülete tele volt bálázott csomagokkal, valamint 20 percenként érkezett egy megrakott kamion. Már rögtön, a szemrevételezési szakaszban feltűnt a hatóság embereinek, hogy a jól becsomagolt és göngyölegezett dobozokban nincs semmi csak ütődés ellen védő légpárnák. A dobozokon viszont különféle, javarészt elektronikai cikkek voltak feltüntetve. 

20081125151807ronipalfolia.jpg

Az ilyenkor szokásos drogcsempészet gyanújával laborvizsgálatnak vetették alá a rejtélyes csomagokat. A vizsgálat során ismert narkotikumot nem tudtak kimutatni, de a légpárnákban levő levegő vizsgálata meglepő eredményt hozott. Kiemelkedően magas volt a szén-dioxid, kén-monoxid, por és különböző nehézfémek koncentrációja. Mint kiderült, hogy az olcsó szállítmányozási hálózatukat kihasználva csempészik ki a szennyezett levegőt az országukból. A vádakat Kína kategorikusan elutasította, mondván: Mi itt árut termelünk, nem szemetet!

Címkék:kína doboz raktár csempész légpárna Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antonogzon.blog.hu/api/trackback/id/tr976148612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása