AntonOgzon 2014.06.04. 09:26

Trónok harca - "Döbbenetes 5. évad" is coming

Új szintre léphet az egyébként is klasszisokkal kimagasló HBO sorozat, a Trónok harca.

70emf7D.jpg

A George R.R. Martin könyvei alapján készült sorozat indulása óta számos új szereplővel és cselekményszállal gazdagodott, valamint a különböző országokban forgatott jeleneteivel egy csodás képi világot kreáltak maga köré. Nem is csoda, hogy rajongó tábora folyamatosan növekszik a társadalom legkülönbözőbb szegleteiből és korcsoportjaiból építkezve.

A már megszokott fordulatok ellenére is egy hetes erősségű média-tornádót okozott a bejelentés, miszerint a brit és a svéd királyi család is szerepelni fog a következő, azaz ötödik évadban. XVI. Károly Gusztáv svéd király három örökösével egy, a faltól északra levő, a jég és fagy fogságában rekedt birodalmat fognak uralni. Míg a brit királyi család egy, a kontinenstől a keskeny tenger által elválasztott sziget formális uralkodói lesznek. Mely sereg híján leginkább gazdasági és politikai manipulációval szól majd bele a játékba. De a tényleges hatalmat birtokló bravosi Vasbank vezetőinek kiléte azonban továbbra is rejtély marad.

ox281264805869971002.jpg

Rögtön megindultak a találgatások, hogy valóban a sorozat iránti rajongásból vagy csupán a meglehetősen tetemes gázsi miatt mentek bele. Utóbbi rosszmájú híreszteléshez ugyanakkor hozzátartozik, hogy az elmúlt években az angol parlament egyre jobban szorongatja a brit királyi családot a költségeik visszaszorítása végett.
"Vagy írnak egy bestseller könyvsorozatot vagy mehetnek dolgozni." - összegezte a helyzetüket Tony Blair brit miniszterelnök. De ehelyett a modern média magaslataiba törve áruba bocsátották ismertségüket és kihasználják a naiv nézőknek a feudális monarchia megmaradt mamutjain merengő mélázását.

Meg nem erősített hírek szerint II. Albert monacói herceg is feltűnik majd egy cameora az évadzáró epizódban. Az ő szerepe és státusza nem tisztázott. Valamint kérdés az is, hogy az sorozatbeli eseményeknek lesz-e visszahatása a 'valódi' világra. 

Említést érdemel még, hogy Orbán Viktor is pályázott egy szerepre. De a meghallgatáson elutasították mondván, hogy nem alkalmas királynak. A cserébe felkínált mellékszerepet -melyben egy kanász fiút játszott volna- viszont kategorikusan elutasította.

orbán király.jpg

Címkék:orbán brit király parlament bank svéd családok game of thrones trónok harca kanász Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antonogzon.blog.hu/api/trackback/id/tr586160957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása