AntonOgzon 2014.06.06. 10:19

Mordor épül Debrecenben

Debrecen belvárosának látképe jelentős változáson ment keresztül az elmúlt években. Sorra tűntek el régi házak és épültek sárga köves sétáló utcák. Némely változás nagy felháborodást váltott ki, mások közel sem elégségeset. De végül kicsivel a költségek felett és a határidő után mind elkészültek.

Végre kiderült az is, hogy mi lesz a Tanítóképző Intézet mellett üresen álló telkek sorsa. Külföldi befektetők építenek rá egy nemzetközi konferencia és szeminárium központot. A látványtervek alapján elmondható, hogy a több mint 150 méter magas fekete torony meglehetősen elüt a környező épületektől és a hajdúsági tájjegyektől. További érdekesség, hogy mindig sötét felhők vennék körül és kénszagot árasztana. A torony tetején pedig egy hatalmas lángoló szemgolyó kapna helyet. Amit kritikusai egyenesen a gonosz szemének tituláltak, a polgármestert pedig annak csatlósának.

debrecen.jpg

Kósa Lajos Debrecen polgármestere cáfolja a rágalmakat, miszerint idegen hatalmakat szolgálna. De nem ez volt az első eset, hogy ilyen vádakkal illeték a Fideszes politikust. 2001-ben a Kossuth-tér felújítása kapcsán fogalmazódott meg a Bocskai István Szabadegyetem hallgatóiban a kérdés, hogy miért kell az ország szakrális központjának főterét szabadkőműves szimbólumokkal (piramis, körző, szögmérő, botra tekeredő kígyó, G betűt formáló szökőkút..stb.) beborítani. A vádak alól akkor az alábbi levéllel mentette ki magát:

"Megdöbbenéssel olvastam tiltakozását... Azok az állítások, miszerint idegen hatalmi jelképeket mintázna a díszburkolat, a leghatározottabban vissza kell utasítanom. Ilyen szándéka nem volt senkinek, ha Önök mégis ezt látják bele, úgy ez nem a mi hibánk. Javaslom, hogy tekintsenek át néhány művészettöténeti elemzést, és rögtön nyilvánvalóvá válik mindannyiunk számára, hogy a leggazdagabb formavilág is felosztható egyszerű geometriai alakzatokra, négyzetre, körre, háromszögre - így kellő elszántsággal szinte minden épületről, közterületi díszítőelemről lehetne feltételezni bármilyen szimbolikát. Következésképpen a mintázatban fellelhető piramis valójában egy ártatlan háromszög, így a hasonlóság a szóban forgó amerikai pénzzel csupán a véletlen műve."
mordor2.jpg

Címkék:fidesz debrecen polgármester szabadkőműves gonosz kósa lajos idegen szauron mordor Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antonogzon.blog.hu/api/trackback/id/tr326264419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása