AntonOgzon 2014.06.08. 11:00

További adók várhatóak!

Igennel szavazott hétfőn a parlament a beszolgáltatási rendszerrel kapcsolatban és további adók megvitatását is napirendre veszik.

az_ado_tortenete_magyarorszagon.jpg

Jön tehát a hobbikert adó a magánterményekre, de vigyázat! Ez azonban nem összekeverendő a hobbi adóval, mellyel a szabadidős kikapcsolódásokat (olvasás, varrás, kötés, bélyeggyűjtés,  modellezés) tervezik megadóztatni. Az indítvány szerint erre azért van szükség, mert ezek gyakran épp az aktív, munkaképes állampolgárok idejét és energiáját vonják el a gazdasági termeléstől.

Az előterjesztett adónemek között vannak természeti adók, mint például a szép idő vagy a panoráma adó. Utóbbival a festői környezetben élőket adóztatnák meg. De az arra látogatóknak is matricát vagy napijegyet kéne váltaniuk a Gyalogösvény Karbantartó Zrt.-nél. A madárcsicsergés és különféle állathangok, a patakcsobogással egyetemben az Artisjus felügyelete alá kerülnének. 

Vannak még vitás esetek, mint például a szél. Mely kifejtett hatásából fakadóan több kategóriába is besorolható. Ha hűsíti testünket a nyári forróságban akkor élvezeti cikknek számít, de ha a hátszél segít minket haladásunkban akkor az már az üzemanyag jövedéki adó kategóriájába tartozik.

A napsütéses órák száma ezentúl beleszámítanának a rezsiköltségekbe. Az iskolásoknak pedig a menza- és zsebpénzük 27%-át be kellene adniuk az osztálykasszába. Továbbá esélyegyenlőségre hivatkozva az optimizmus vagy a rendezett családi háttér megadóztatását is tervezik.

(Szerkesztői megjegyzés: mielőtt valamelyik "zseniális" politikus ezekből merítene ötletet figyelmeztetem, hogy minden jog fenntartva és az oldal tartalmának bármilyen nemű eltulajdonítása kimeríti a 'pálgium' fogalmát)

Címkék:gazdaság artisjus adó hobbi adók ron swanson pálgium beszolgáltatás Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antonogzon.blog.hu/api/trackback/id/tr396246035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása