AntonOgzon 2014.05.16. 09:12

Európa 2014 választás

Bár az embereknek nagy többségének továbbra sincs rá szüksége és nemrég a parlamenti kétharmad is leszavazta, idén mégis megrendezésre kerül az Európa 2014 választás. Ami meglehetősen költséges és mégsem szórakoztató. 

EU falling star.jpg

Már maga a mögöttes eszmerendszer is bőven idejétmúlt, a papír- és időpazarló szavazási módszerről nem is beszélve. Ezért már megindultak kezdeményezések, hogy a jövőben SMS-ben és facebookon is lehessen szavazni. Továbbá a rendezvény színvonalának emelése érdekében összevonhatják az Eurovíziós dalfesztivállal és a Való világ döntőjével.

Remélhetőleg ez elősegítené a részvételi aktivitás emelkedését és enyhítené a magyarok averzióját. Amely egy ahhoz hasonlatos érzetből fakad, mintha a grundon az a bizonyos nagyobbik gyerek velünk döntetné el, hogy ma ballal vagy jobbal adja a sallert.

De a legnagyobb problémát mégis az jelenti, hogy ez valójában szavazósdi és nem szavazás. Mert csupán exhibicionista emberek lájkvadászata, miközben a lényeges kérdésekről ismét nem esik egy árva szó sem. Mint például: 
-Legyen-e kocsma házhoz szállítás vagy ne? 
-Akarjuk-e klímaváltozást vagy sem? vagy, hogy
-Kell-e építenünk védőgátat a zombi-náci-kalózok ellen?...stb.

Épp ezért most tarunk egy reprezentatív szavazást, amelyben végre mindenki elmondhatja véleményét, ugyanakkor hűen tükrözi az európai parlamentáris rendszer működését. Csak kattintson arra a véleményre, amellyel leginkább egyetért: 

x Nem!

x Csatlakozzunk egy másik európához!

x VÉNY-re lehessen kiíratni sajtot!

x Minden tagállam maga dönthessen az idő múlásáról!

x Elmegyek inkább a kocsmába...

Amennyiben nem talált véleményéhez illő lehetőséget, írja azt be be a fenti URL sávba és nyomjon ENTERt!

Címkék:választás parlament európa európai unió sajt 2014 EP választás Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antonogzon.blog.hu/api/trackback/id/tr226172508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása